tel: 098 948 7514 | mail: info@fitnesstrener.org

Prehrana

Plan prehrane baš po vašoj mjeri

Kada govorimo o prehrani, potrebno je razlikovati „zdravu prehranu“ od razno raznih dijeta. Zašto je tome tako!?

Iz razloga jer gotovo niti jedna dijeta nije zdrava. U tijelo treba unijeti sve potrebne makronutrijente, ključno pitanje je samo koje, kada i u kojoj mjeri. Kada se pojedini makronutrijenti izbacuju iz prehrane ili drastično smanjuju, takva prehrana odnosno dijeta dugoročno nije dobra niti zdrava. Također „zdrava prehrana“ ne znači unos „zdravih“ prehrambenih namirnica u neograničenim količinama, samo zato sto su one zdrave.

Svi znate da je voće zdravo. No znači li to da ga možete jesti bilo kada i koliko god želite!? Ne, naravno da ne znači!!!Voće je zdravo, ali vodeći se samo tom pretpostavkom je u potpunosti krivo. Ono kao i sve ostale namirnice imaju svoje mjesto u prehrambenom planu. Prehrana mora biti izbalansirana na takav način da zadovolji sve vaše dnevne potrebe za energijom, unosom pravilno distribuiranih makronutrijenata. Njihova distribucija definirana je ovisno o  vašem tjednom, odnosno dnevnom ritmu, obvezama, tjelesnom vježbanju itd. Svi bi se trebali hraniti zdravo prvenstveno radi zdravlja, a tjelesni izgled, odnosno tjelesna forma je samo jedna od popratnih „nuspojava“ takvog načina prehrane.

Zdrava prehrana nije nešto što je teško i neizvedivo. Upravo suprotno, ona je vrlo često jednostavna, lako izvediva, ukusna i prije svega zdrava.

Ukoliko imate problema oko prehrane i ne znate ŠTO,KOLIKO,KADA i U KOJOJ KOLIČINI, onda ste na pravome mjestu. Samo jedan klik vas dijeli od individualiziranog plana prehrane ovisno o vašim ciljevima ,željama ,potrebama te zdravstvenom statusu.

Trening
Prehrana
Prehrana
  • • prilagođena vašim potrebama
  • • povećanje misićne mase
  • • poboljšanje kvalitete života
Prehrana

Za najbolje rezultate pogledajte
pakete treninga

Blog